2021-12-15 13:08:13• hírek • Szatmár.ro

Képes impressziók a láp ékkövéről

Kaplonyról szóló, a település értékeit némileg bemutató, meseszép fényképeket bemutató album látott napvilágot.

A kiadvány megjelentetője a Szatmár Megyei Tanács a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ révén. Közreműködő a Kaplonyi Polgármesteri Hivatal.

A bemutatóra vasárnap, a kaplonyi Szent Antal római katolikus templomban kerül sor, mégpedig a 10 órakor kezdődő szentmisét követően. Az albumról beszél majd Laszlo Robert, a megjelentető intézmény vezetője, illetőleg Lakatos-Fleisz Katalin, a magyar nyelvű szöveg szerzője, valamint Vágányik Máriusz, a fotók alkotója.

A kiadvány négy nyelvű. Minden szócikk magyarul, románul, németül és angolul is olvasható. A nyolcvan oldalas kiadvány egy-egy darabját minden kaplonyi háztulajdonos megkaphatja – bérmentve! Házszámonként egyet – ennek érdekében fel kell keresni a hivatalt, és ott át lehet venni a kiadványt. A kérésünk csupán az, hogy még ebben az évben fáradjanak be a hivatalba.

A fennmaradó darabokból kap a római katolikus és a református egyházi közösség, illetőleg a polgármesteri hivatal. Az idelátogatóknak osztogathatják majd ki, hogy emlékkel távozzanak Kaplonyból, hogy odahaza is visszatérhessenek a Láp Ékkövéhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: